Hitro pripravljene skutne ladjice z lešniki

Za trenutke, ko pri vratih pozvonijo nenapovedani obiski ali ko se želimo pocrkljati. Zelo okusne in sočne.

Sestavine

– zavitek listnatega testa
– 220 g puste skute
– žlica jogurta
– 2 žlici sladkorja v prahu
– 3–4 žlice mletih lešnikov
– žlička naribane lupinice naškropljene limone
– 1 vanili sladkor
– pest rozin, namočenih v rum
– beljak

Priprava

1. Pusto skuto dobro zmešamo z jogurtom. Dodamo sladkor v prahu, mlete lešnike, naribano limonino lupinico in vanili sladkor. Mešamo, da dobimo homogeno zmes.

2. Listnato testo odvijemo in prerežemo enkrat vzdolžno (po sredini) in navpično na tri enake dele, da dobimo 6 kvadratov.

3. Na vsak kvadrat testa damo žlico pripravljenega nadeva in posujemo z namočenimi rozinami. Robove zavihamo navznoter (malce pomažemo z vodo ali s stepenim beljakom), na sredino pa položimo lešnik in dobro pritisnemo.

4. Po želji ladjice premažemo s stepenim beljakom in posujem s sezamom, mletimi lešniki …

5. Pečemo pri 200–220 stopinjah približno 20–25 minut.

Preberite še: Čokoladna skutna torta

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana