Slasten skutni biskvit z rozinami

Hitro pripravljen skutni biskvit, tokrat z dodatkom piškotov in rozin. Da bodo rozine sočnejše, jih prej dobro namočimo v rumu.

Pripravimo pekač premera 20 cm.

Sestavine

– 100 g pretlačene skute
– 1 dl sladke smetane
– žlica ruma
– 110 g sladkorja
– 2 jajci
– 100 g moke
– ½ žličke sode bikarbone
– 60 g nadrobljenih polnozrnatih albert keksov
– 50 g rozin (namočenih v rum)

Priprava

1. Rozine namočimo v rumu.

2. Pekač namastimo in posujemo z drobtinami.

3. V posodi zmešamo skuto, nestepeno sladko smetano in rum. Postavimo na stran.

3. Sladkor in jajci penasto zmešamo ter dodamo skutno zmes. Počasi primešamo še suhi sestavini: moko s sodo bikarbono. Nato ročno vmešamo nadrobljene piškote. Vlijemo v pomaščen pekač in na sredino razporedimo (približno 2 cm od roba kolača) še rozine.

4. Pečemo pri 170–175 stopinjah 35–40 minut. Pečeno posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed