Skutni cmoki s sivko in limono

Narobe obrnjeni in najlažji za pripravo.

Sestavine

Testo
– 100 g zdroba, 150 g skute
Nadev
– 35 g masla
– 50 g drobtin, 2 žlici sladkorja
– 1 večji ali 2 manjša cvetova sivke
– rezine limone
– sivkin med za preliv
– figova marmelada

Priprava

1. Zdrob in skuto pomešamo med seboj, da dobimo gosto »testo«.

2. Sladkor in osmukan sivkin cvet zmel­jemo v blenderju.

3. Maslo stopimo, dodamo drobtine in jih kratek čas pražimo, nato odstavimo in dodamo odišavljeni sladkor.

4. Rezine limone narežemo na majhne koščke.

5. Z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, na sredino damo žličko drobtin in košček limone, zapremo in v kropu kuhamo približno 10 minut.
Med segrejemo.

6. Kuhane cmoke dobro odcedimo. Razporedimo jih na servirne krožnike in prelijemo z medom.

Namig: Zraven ponudimo figovo marmelado.
Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed