Skutni cmoki s sivko in limono

Narobe obrnjeni in najlažji za pripravo.

Sestavine

Testo
– 100 g zdroba, 150 g skute
Nadev
– 35 g masla
– 50 g drobtin, 2 žlici sladkorja
– 1 večji ali 2 manjša cvetova sivke
– rezine limone
– sivkin med za preliv
– figova marmelada

Priprava

1. Zdrob in skuto pomešamo med seboj, da dobimo gosto »testo«.

2. Sladkor in osmukan sivkin cvet zmel­jemo v blenderju.

3. Maslo stopimo, dodamo drobtine in jih kratek čas pražimo, nato odstavimo in dodamo odišavljeni sladkor.

4. Rezine limone narežemo na majhne koščke.

5. Z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, na sredino damo žličko drobtin in košček limone, zapremo in v kropu kuhamo približno 10 minut.
Med segrejemo.

6. Kuhane cmoke dobro odcedimo. Razporedimo jih na servirne krožnike in prelijemo z medom.

Namig: Zraven ponudimo figovo marmelado.
Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana