Hruške iz pečice

Zrele hruške so že same po sebi odlična sladica, posebno okusne pa so pečene z albuminsko skuto.

Zrele hruške so že same po sebi odlična sladica, mehke, sočne in sladke. Okusne so sveže, presne, iz njih pa lahko pripravimo številne sladice. Včasih smo jih skuhali v kompot ali marmelado, gosti hruškov sok je že skoraj nasiten obrok, narezane pa
lepo zaokrožijo pisano sadno solato. Prava energetska bomba so posušeni hruškovi krhlji, ki si jih skupaj z jabolčnimi krhlji in oreščki privoščimo za malico ali vmesni prigrizek, ko nas popade želja po sladkem. Hruške se lepo podajo k biskvitom, zato lahko iz njih pripravimo najrazličnejše kolače, pogače ali torte. Prav posebno okusne so pečene, za poobedek ali večerni posladek jih prelijemo s konjakom, za krepkejšo sladico jih dopolnimo z albuminsko skuto.

Sestavine za 4 osebe

– 4 velike zrele hruške
– 10–15 dag albuminske skute
– 4 žlice medu
– 1 žlička mletega cimeta
– pest narezanih mandljev
– pest rozin
– lonček smetane za stepanje

Priprava

Hruške prerežemo, odstranimo peške ter naredimo primerne vdolbine. Albuminsko skuto zmešamo z dvema žlicama medu, rozinami, pol cimeta in izdolbenim mesom hruške. Z zmesjo napolnimo hruške, ki jih naložimo v pekač na peki papir. Pri temperaturi 200 stopinj C pečemo približno deset minut. Prelijemo s preostalim medom, potresemo s preostalim cimetom in narezanimi mandlji. Pečemo še približno deset minut. Postrežemo toplo, po želji dodamo stepeno sladko smetano.

Besedilo: A. K.
Naslovna fotografija: Thinkstock

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana