3 sladice z zdrobom, kot jih še ne poznate

Sestavina, ki obljublja nekaj preprostega, hitrega in sočnega, je še kako zakoreninjena v naših kuhinjah. V jesenskem času kraljuje v pecivu z jabolki, čokolado in orehi, poleti pa v bolj lahkotnih izvedbah s sadjem. Zdrob, skuhan na mleku, je še vedno naš najljubši zajtrk iz otroštva, podtikamo ga tudi v kreme in zavitke.

Tokrat smo z Neli Selan iz Centra kulinarike in turizma Kult 316 preverili tri nove ideje, ki so kot nalašč za hladnejši del leta pred nami. Ste vedeli, da lahko z zdrobom nastane izvrsten cesarski praženec? Pa da ga lahko skuhamo v pudingu in dobimo okusen in čvrst nadev za jesensko pito? Kaj pa, če v pregrešno dobrem in dišečem kolaču uporabimo semolino iz trde pšenice grano duro? Tisto, ki bi si jo tako želeli v naših trgovinah …

Neli Selan se je poglobila v čudovite sladice z zdrobom.

1. Šmorn z zdrobom, ki vas bo očaral

Posladek, ob katerem pozabimo na skrbi. Kako ga narediti, da bo nekaj posebnega? Dodali smo mu skuto in zdrob.

Šmorn s skuto in zdrobom je zares odlična različica te jedi, ki jo morate pripraviti še to jesen.

2. Pita z zdrobom, jabolki in pudingom brez peke

Tudi jesenske pite so lahko čudovitega okusa, čeprav zanje ne bomo vključili pečice. V nadev, ki je srce te poslastice, smo vključili sestavino, ki jo obožujete. Zdrob bo poskrbel za čvrstost in toplino okusa.

Pita z jabolki in zdrobom

3. Pomarančni kolač z zdrobom durum

Sladica, ki bo postala vaša stalnica. Za večji učinek izberite pekač nenavadne oblike. Nikar ne izpustite preliva iz pomaranče.

Pomarančni kolač bo vaša stalnica

Fotografije: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed