Sladice z jabolki: 20 najbolj okusnih receptov, ki nas navdušujejo to jesen

Imate radi jabolka v sladicah? Tudi mi! Ne predstavljamo si jeseni brez naših pit, zavitkov, peciv, čupavcev, ježkov in palačink. 

Jesen s seboj prinaša polne košare jabolk. No, letos nekoliko manj, saj je pozeba naredila svoje. In ravno zato si bomo prav vsakega skrbno privoščili, kajne? Da pa ne bomo jedli le svežih, smo pripravili bogat seznam idej, kako jih zapakirati v najrazličnejše sladice. Vemo, da so vam te še posebno pri srcu.

Štrudelj z dušenimi jabolki in zdrobom: testo se dobesedno topi v ustih

Kako popestriti znano rutino? Z dodatkom pšeničnega zdroba in obilnega kremnega preliva.


Pita z zdrobom, jabolki in pudingom brez peke

Vemo, kako radi imate preproste sladice, kjer sestavine preprosto zmešamo, zložimo v plasti in ohladimo.


VIDEO: Jogurtovo pecivo na lončke z jabolki

Ste med tistimi, ki so se peke tega preprostega in poceni peciva učili pri pouku gospodinjstva v osnovni šoli?

Gratinirane palačinke z dušenimi jabolki in skuto

Ste brez energije, malodušni? Tole vas bo poživilo!

Hitra sladica: jabolka v pivskem testu

Hrustljavi obročki so najboljši še topli in posuti s sladkorjem v prahu ter cimetom.

Nedeljska sladica: gratiniran stisnjen makov zavitek z jabolki

Zavitki so že tradicionalno na mizi skoraj vsak vikend, posebno jeseni in pozimi. Ta recept je prispevala Urška Fartelj, najbolj priljubljena kulinarična blogerka pri nas.

Posolanka z jabolki

Izvrstna sladica brez jajc (in priložnost, da začnete trošiti ogromne zaloge suhega kvasa, ki ste jih nakupili :).

Zdrobov narastek z jabolki

Preprosta in hitra priprava. Kdor si je jabolka nakupil kot ozimnico, se v tem času daje s pritiskom, da jih čim več porabi, kajti zdaj so pa zares začela gniti!

Zelo preprosto rožičevo pecivo z jabolki (brez jajc in mlečnih izdelkov)

Klasika, ki nas obnori jeseni in pozimi. Tokrat smo rožičevo pecivo pripravili malo drugače, v veganski različici.

Pečena jabolka z nadevom iz rikote

Bi radi zablesteli s sladico? Najboljši posladki so preprosti kot ta pečena jabolka.

Čokoladni zavitek z jabolki in orehi

Bogato, dehteče, sezonsko: čudovito!

Sočno pecivo z makom in jabolki

Hiter recept na lončke.

Pirine palačinke z jabolki za razkošen začetek dneva

Če le imate možnost, se z njimi pocrkljajte tudi med tednom.

Jabolčna babka

Prepletenka ima korenine v začetku 19. stoletja, v judovskih skupnostih vzhodne Evrope, kot pametno uporabljen višek testa pri pripravi bogatega slavnostnega kruha challah. Običajno se jo je namazalo z marmelado ali posulo s cimetom, zvilo in speklo. Zadnja leta je hit po vsem svetu, še posebno narejena s čokoladnim namazom.

Ocvrti jabolčni obročki: hitra sladica iz otroštva (VIDEO)

Obrisali smo prah s police otroških spominov in podoživeli, kako so nam mame v pozdrav jeseni pripravljale to sila preprosto jabolčno sladico. Poznamo nešteto različic, mi smo kolesca oblekli v kefirjevo testo in jih hrustljavo ocvrli.

Po korakih: jabolčni zavitek iz domačega listnatega testa (FOTO)

Kupljeno listnato testo je zelo prikladno, a takšno, ki ga pripravimo kar sami, pa nebeško dobro. Kako ga uporabiti? Za jabolčni zavitek, seveda!

Jabolčni ježki: kultna sladica več generacij – znova zanimiva

Najraje imamo sladice iz otroštva, ki jim nadenemo nova oblačila. Tokrat glavno vlogo igrajo jabolka, zaradi katerih so ježki lahkotnejši.

Zelo sočni jabolčni čupavci

Ne sodi peciva po njegovi čupi. Kvadratni kokosovi kosmatinčki so preprosto pecivo avstralskih korenin (tam so znani pod imenom »lamingtons«), ki pa je pri nas zlahka ponarodelo.

VIDEO: Neverjetno preprosto in hitro jabolčno pecivo »na suho«

Že imate prva jabolka? Mi smo iz njih spekli pecivo treh privlačnosti: preprosto je za pripravo, nauči nas poenostvljenega ribanja jabolk in je narejeno iz sestavin, ki jih imamo vedno doma.

Jabolčna pita, ki jo je 10 tisoč uporabnikov označilo s 5 zvezdicami

Ni boljšega od grižljaja sveže pečene domače jabolčne pite.

 

Naslovna fotografija: Anikona/Getty Images

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed