Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Neverjetno slastne!

Palačinke
– 170 g gladke moke (tip 500), 30 g pirine polnozrnate moke
– 1/3 žličke pecilnega praška, ščep soli
– žlica sladkorja, 2 jajci (L), 1,5 dl mleka, 3 dl vode
– kokosovo maslo za peko palačink, maslo za pekač

Nadev
– 500 g skute, 2 jajci (L)
– 4–5 žlic sladkorja, 10 g vaniljevega sladkorja
– žlička bio pomarančne lupinice, cimet po okusu
– 0,6 dl sladke smetane + 1,5 dl sladke smetane za preliv
– slivova marmelada, namočene zlate rozine
– sladkor v prahu

Preberite tudi: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Priprava

1. Iz sestavin zmešamo testo za palačinke in jih spečemo na kokosovem maslu.

2. Skuto, rumenjaka, sladkor, vaniljev sladkor, pomarančno lupinico, 0,6 dl sladke smetane in cimet dobro premešamo.

3. Beljaka z nekaj sladkorja stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v zmes s skuto.

4. Vsako palačinko nadevamo z zvrhano žlico slivove marmelade in zvrhano žlico skutnega nadeva. Po skutnem nadevu potresemo nekaj rozin.

5. Stranska robova ob nadevu zavihamo in palačinko zvijemo. Zlagamo jih v namaščen pekač.

6. V skutni nadev, ki nam še ostane, vmešamo 1,5 dl sladke smetane in do žlico sladkorja v prahu (po okusu, ni obvezno).

7. Slastne palačinke pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, okrog 25 minut.

Poizkusite še: Božanski krofi z robidovo marmelado in jajčno kremo
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana