Hladna juha iz malin

Mmm, maline!

Sestavine (za 4 osebe)

– 2,5 dl belega vina
– 4 žlice sladkorja
– 300 g malin
– sok 1 limone
– cimet
– 250 ml sladke smetane

Priprava

1. Vino s sladkorjem v kozici segrejemo do vrenja, dodamo maline in pri šibkem ognju tako
kuhamo 1-2 minuti.

2. Nato maline pretlačimo skozi cedilo ali sito. Dodamo limonov sok in ohladimo v kopeli.

3. V ohlajeno juho primešamo sladko smetano in začinimo s cimetom. Ponudimo ohlajeno kot prvo jed v obroku ali kot posladek.

Različica: Enako naredimo juho z jagodami, breskvami ali marelicami.
Priporočamo še: Presna borovničeva torta

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed