Panakota z vrtnico in jagodami

Privoščite si jo nekje na cvetočem vrtu. Ker jo serviramo v kozarčkih, je ta pankota še kako priročna kot presenečenje na romantičnem izletu.

Sestavine za šest do osem oseb

– 200 ml sladke smetane
– 200 ml mleka
– 2 čajni žlički želatine
– ščepec vanilje v prahu
– domače jagode
– 100 ml rožnega sirupa
– sveži listi vrtnice za okras

Priprava

Sladkor, vaniljo, želatino in nekaj žlic mleka zmešano v gladko mešanico. Preostalo mleko segrejemo, vendar pazimo, da ne zavre. Odstavimo, dodamo smetano in mešanico z želatino ter mešamo in spet segrevamo, da se lepo zgosti. Dodamo še rožni sirup.

Nalijemo v kozarce in damo v hladilnik za 2 uri.

Narezane jagode, ki smo jim dodali nekaj kapljic rožnega sirupa, položimo na ohlajeno panakoto in okrasimo z listi vrtnic.

Recept: Patricijo Furlan iz Gostilne Branik
Fotografija: Kristina Smodila, Zgodbe na krožniku

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed