
Osvežilen in hitro pripravljen sladoled, ki bo teknil predvsem ljubiteljem malce drugačnih okusov. Če je mango dovolj zrel, ga lahko pripravimo brez sladkorja. Primeren je tudi za vegane.
Sestavine
– 2 zelo zrela manga
– žlička in pol naribanega svežega ingverja
– žlička vanilje v prahu
– 2 žlici limonovega soka
– 3 dl polnomastnega kokosovega mleka
– 4 žlice vode
– 6 večjih lističev sveže bazilike
Priprava
1. V samostoječi mešalnik damo koščke manga, svežen nariban ingver, vaniljo v prahu, limonov sok, kokosovo mleko, vodo in svežo baziliko. Dobro zmešamo. Po okusu dodamo še kak listič bazilike.
2. Če se nam zdi premalo sladko, lahko dodamo še žlico, dve sladkorja v prahu.
3. Vlijemo v posodo in pustimo v zamrzovalniku, da se strdi. Po dobrih 45 minutah sladoled premešamo, da razbijemo kristalčke.
4. Preden postrežemo, naj sladoled nekaj minut stoji na sobni temperaturi.
Namig: Zmes lahko vlijemo tudi v modelčke za lučke.
Priporočamo še: Devet idej za pripravo domačega sladoleda
Recept in fotografija: Ana Bulat