
Vid: »Edini dober domači sladoled.«
Sestavine
– 500 ml alpske smetane
– 200 ml mleka
– 100 g sladkorja v prahu
– 130 g lešnikovega namaza
– 5 kosov črnih piškotov
Priprava
1. Smetano do polovice stepemo, dodamo mleko, sladkor in lešnikov namaz. Še stepamo 5 minut, nato pa vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 2 uri.
2. Po 2 urah dodamo še zdrobljene piškote in ponovno dobro premešamo, kar z električnim mešalnikom. Čokoladno maso prelijemo v plastično posodo, dobro pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik še za najmanj 4 ure.
3. Preden sladoled postrežemo, ga vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut prej, da malo popusti, in tako lažje oblikujemo kepice.
4. Postrežemo v kornetu ali lončku.
Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec
Naslovna fotografija: Jagababa.si