Sladoled z lešnikovim namazom in črnimi piškoti

Vid: »Edini dober domači sladoled.«

Sestavine

– 500 ml alpske smetane
– 200 ml mleka
– 100 g sladkorja v prahu
– 130 g lešnikovega namaza
– 5 kosov črnih piškotov

Priprava

1. Smetano do polovice stepemo, dodamo mleko, sladkor in lešnikov namaz. Še stepamo 5 minut, nato pa vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 2 uri.

2. Po 2 urah dodamo še zdrobljene piškote in ponovno dobro premešamo, kar z električnim mešalnikom. Čokoladno maso prelijemo v plastično posodo, dobro pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik še za najmanj 4 ure.

3. Preden sladoled postrežemo, ga vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut prej, da malo popusti, in tako lažje oblikujemo kepice.

4. Postrežemo v kornetu ali lončku.

Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec
Naslovna fotografija: Jagababa.si

Preberite še: Bogat čokoladni sladoled

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.