Sladoledna torta z borovničevim prelivom in piškoti Oreo

No, ta pa je bosa. Zaželeli smo si torte, pa nimamo čisto nobene sestavine zanjo. Saj nam ni pomoči – ali pač? Priskočila sta Midva kuhava.

Priznava, tudi naju napade tortomanija v najmanj primernih trenutkih in prazen hladilnik je običajno dovolj jasen pokazatelj, da naj se za torto obriševa pod nosom. Če pa se po našem zvestem zamrzovalniku valjajo banjice sladoleda, je priprava torte ne le mogoča, ampak tudi zelo preprosta.

Sestavine (za torto s premerom 20 cm)

Pa naj še kdo reče, da iz praznega hladilnika ni torte.

– 250 ml čokoladnega sladoleda
– 250 ml jagodnega sladoleda
– 250 ml vaniljevega sladoleda
– 200 g borovnic
– 2 žlici sladkorja v prahu
– piškoti Oreo

Priprava

1. Vse tri kadi s sladoledom vržemo na mizo in jih pustimo pol ure, da se malce zmehčajo.

2. Obroč za torte postavimo na podstavek za torte in obdamo z acetatno folijo.

3. Na dno nanesemo čokoladni sladoled, nato vaniljevega, na koncu pa še jagodnega.

4. Nastajajočo torto postavimo v zamrzovalnik in se lotimo priprave borovničevega preliva: borovnice skupaj s sladkorjem pokuhamo do mehkega, nato pa spasiramo.

5. Po 2–3 urah je tortica dovolj trda, da jo lahko odrešimo oboda in prelijemo z borovničevim prelivom. Po vrhu torto potresemo z zdrobljenimi oreo piškoti in okrancljamo s poljubnim sadjem.

Naslovna fotografija in besedilo: Tjaša vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preverite še: Jagodni sorbet z lubenico

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.