Slana rulada za praznične kanapeje (VIDEO)

Decembra se radi družimo in vse skupaj pospremimo s preprostimi prigrizki. Mirjam je pripravila nekaj, kar bo popestrilo narezke in ob kozarčku vina ali vrčku piva zanetilo brbončice.

Slana rulada

  • 24 tankih rezin ali 12 ne preveč tankih rezin sira gavda
  • rezine pečenega pršuta in sveže paprike

Namaz

  • 200 g sirnega namaza
  • žlica gorčice, 2 žlici majoneze
  • 3 kuhani rumenjaki
  • 4 žlice nasekljanega peteršilja in drobnjaka
  • ščep rdeče paprike, lupinica 1/2 limone

Priprava

1. Jajca skuhamo v trdo, nato jih olupimo in ločimo rumenjake od beljakov.

2. Pečico vključimo na 150 stopinj, pri­pravimo plitek pekač in ga obložimo z aluminijasto folijo.

3. Namaz pripravimo tako, da preprosto zmešamo vse sestavine.

4. Z rezinami sira, ki naj se jim prekrivajo robovi, obložimo aluminijasto folijo na pekaču in vse skupaj potisnemo v pečico za 3 minute, da se sir stopi in robovi sprimejo. Počakamo, da se sir malo ohladi.

5. Nato ga obrnemo na peki papir, obložimo s šunko, papriko in namažemo z namazom. Zvijemo v rulado in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

6. Ponudimo narezano ob vrčku piva in v družbi drugih prigrizkov.

Namig: Odločite se lahko tudi za slano rulado brez mesa in nadev dopolnite z zelenjavo.
Priporočamo še: Bonton za mizo: napake, ki jih delamo, ko jemo juho

Fotografije in video: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed