Ta slani kolač bo stalnica na vaših piknikih

Izredno zanimiv slani kolač, ki mu v Franciji pravijo cake.

Vedno ga pečejo v podolgovati obliki in je bolj moker kakor suh ter za piknike kot nalašč. Pripravljen je s pecilnim praškom. Lahko bi rekli, da so dodatki v tem kolaču poljubni. V receptu smo uporabili sušene paradižnike, za krepkost dodali tuno, pri siru pa nismo komplicirali. Po izvornem receptu priporočajo grojerja, mi pa smo uporabili kar ementalca. Ne pozabite: nič hudega, če za piknik poenostavljate, improvizirate in ste duhoviti pri sestavi in izbiri jedi.

Priporočamo tudi: Tako boste pripravili najboljša rebrca na žaru (svetuje Matej Stipanič)

»Cake« s papriko, paradižniki in tunino

Za 8–10 kosov.

Sestavine

– vrečka polsuhih paradižnikov (100 g)
– konzerva tunine (približno 100 g)
– 100 g rdeče paprike
– 200 g moke, vrečka pecilnega praška
– 5 jajc
– 1 dl oljčnega olja s česnom
– 1 dl sladke smetane
– 100 g naribanega sira ementalec
– 2 ščepca provansalskih začimb
– sol, poper

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Polsuhe paradižnike in papriko narežemo na koščke, moki pa primešamo pecilni prašek.

3. V večji posodi stepemo jajca, dodamo smetano, sol in poper. Ob neprestanem mešanju dodajamo moko s pecilnim praškom, nato še olje s česnom. Počasi primešamo tunino, narezane paradižnike, papriko, sir in provansalske začimbe.

4. Testo zlijemo v podolgovat pekač za francoski cake in pečemo 40 minut. Ko je štruca pečena, počakamo 15 minut, preden jo vzamemo iz modela.

Namig: Postrežemo lahko tudi kot prigrizek h kozarcu vina ali kot hladno predjed na posteljici mlade solatke.

Preverite, ali deluje: VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet

Recept: Kuhala sta Maja in Eric Jean, ki vodita podružnico francoskega Oliviers&Co
Fotografija: Igor Zaplatil

Ne prezrite: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje
Prilegle se bodo: Slastne breskove sladoledne lučke
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed