
Alternativa obloženim kruhkom so nekakšni wrapi, ki jih lahko nadevamo na številne načine. Ta kombinacija je zmeraj uspešnica.
Sestavine (za 6 smotk)
– 3 tortilje, 6 žlic humusa, 1 avokado
– sok 1/2 limone
– pest mlade špinače, 2 žlici pinjol
Priprava
1. Tortilje prerežemo na polovičke in jih oblikujemo v kornete, ki jih postavimo v manjše visoke kozarčke.
2. Najprej jih nadevamo z mlado špinačo, dodamo žlico humusa, na rezine narezan avokado, ki smo ga pokapljali z limonovim sokom in na koncu še nekaj popraženih pinjol.
Namig: če bomo humus naredili sami, potrebujemo 1 pločevinko vložene čičerike, 1 dl olivnega olja, 1 dl vode, 1 strok česna, sok 1/2 limone, žlico tahinija (sezamove paste) ali sezamovega olja ter sol in poper. Vse skupaj zmiksamo v gladko pasto v običajnem ali paličnem mešalniku.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice
Besedilo: Žana Kapetanović
Recept: Darja Končarevič
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik