Smotke z avokadom, humusom, mlado špinačo in pinjolami

Alternativa obloženim kruhkom so nekakšni wrapi, ki jih lahko nadevamo na številne načine. Ta kombinacija je zmeraj uspešnica.

Sestavine (za 6 smotk)

– 3 tortilje, 6 žlic humusa, 1 avokado
– sok 1/2 limone
– pest mlade špinače, 2 žlici pinjol

Priprava

1. Tortilje prerežemo na polovičke in jih oblikujemo v kornete, ki jih postavimo v manjše visoke kozarčke.

2. Najprej jih nadevamo z mlado špinačo, dodamo žlico humusa, na rezine narezan avokado, ki smo ga pokapljali z limonovim sokom in na koncu še nekaj popraženih pinjol.

Namig: če bomo humus naredili sami, potrebujemo 1 pločevinko vložene čičerike, 1 dl olivnega olja, 1 dl vode, 1 strok česna, sok 1/2 limone, žlico tahinija (sezamove paste) ali sezamovega olja ter sol in poper. Vse skupaj zmiksamo v gladko pasto v običajnem ali paličnem mešalniku.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Besedilo: Žana Kapetanović
Recept: Darja Končarevič
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana