Odprta Kuhinja

Smuti z redkvicami in ingverjem

A+   A-
Pomlad v kozarcu!


Sestavine


- kos ingverjeve korenine
- šopek redkvic
- pol litra sojinega mleka
- muškatni orešček
- tekoče sladilo po okusu (npr. javorjev sirup)

Priprava


1. Ingver olupimo in nastrgamo na najbolj finem strgalu, ki ga imamo. S prsti iz nastrganega ingverja stisnemo za žličko soka.

2. Redkvicam odrežemo liste in pecje. Naribamo muškatni orešček. Rdeče redkvice, ingverjev sok, sojino mleko, sladilo in za nožev vrh naribanega muškatnega oreščka v blenderju zmešamo v smuti.

3. Nalijemo v kozarce, peno okrasimo z mladimi lističi redkvic in takoj postrežemo.
Priporočamo še: 12 namigov za boljše smutije

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 2.4.2018 ob 09:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: