Smuti z redkvicami in ingverjem

Pomlad v kozarcu!

Sestavine

– kos ingverjeve korenine
– šopek redkvic
– pol litra sojinega mleka
– muškatni orešček
– tekoče sladilo po okusu (npr. javorjev sirup)

Priprava

1. Ingver olupimo in nastrgamo na najbolj finem strgalu, ki ga imamo. S prsti iz nastrganega ingverja stisnemo za žličko soka.

2. Redkvicam odrežemo liste in pecje. Naribamo muškatni orešček. Rdeče redkvice, ingverjev sok, sojino mleko, sladilo in za nožev vrh naribanega muškatnega oreščka v blenderju zmešamo v smuti.

3. Nalijemo v kozarce, peno okrasimo z mladimi lističi redkvic in takoj postrežemo.

Priporočamo še: 12 namigov za boljše smutije

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana