Sočno pecivo z makom in jabolki

Hiter recept na lončke.

Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine

– 2 jajci
– skodelica sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– skodelica olja
– 2 skodelici mleka ali sirotke
– 2 skodelici moke
– vrečka pecilnega praška
– 2 skodelici maka
– 4 žlice ruma
– 1 kg jabolk

Obliv

– 150 g jedilne čokolade
– 100 g masla ali olja

Priprava

1. Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač.

2. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.

3. V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo. Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.

4. Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.

Namig: To pecivo lahko ponudite ob dobri sezonski enolončnici.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Kruhki z mocarelo
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed