Solata iz rdeče pese in avokada z limonovim prelivom

Očiščevalna sezonska solata.

Priprava: 10 minut

Sestavine

– šopek redkvic
– nadzemna kolerabica
– manjša pločevinka fižola
– večji avokado
– 2 manjši kuhani rdeči pesi
Za preliv
– pol skodelice olja, sok večje limone
– žlica medu, žlička gorčice
– strok česna, peteršilj, sol

Priprava

1. Za preliv damo v mešalnik olje, sok limone, česen, peteršilj, med, rahlo solimo in premešamo. Prihranimo.

2. Redkvice, kolerabico in rdečo peso očistimo in narežemo na rezine ali kocke. Stresemo v skledo. Avokado olupimo, narežemo in ga stresemo v posodico s prelivom, da ga povsem prekrije.

3. Prelit avokado stresemo v skledo na zelenjavo, dodamo še preostali preliv in sestavine v skledi previdno premešamo.

4. Ponudimo s kruhom kot zanimivo solato ob pečenem fileju postrvi.

Opomba: Mešati previdno? Narezana rdeča pesa v stiku z vodo zelo hitro vse okoli sebe obarva rdečevijoličasto. Če vam za to ni mar, se ne dajte motiti in krepko zasukajte svojo roko. Vsi drugi pa to storite bolj nežno.
Različica: Dodajte peteršilj ali liste redkvic, če jmorda dobite lepe. V moji solati so listi redkvic dodali malce pikantnosti. Zelo dobro.
Nasvet: Ta solata je primer dobre izbire živil za zares polnovreden obrok. Lahko bi dodali še kocke trdo kuhanega jajčka, morda na koščke narezano šunko in bi bila solata samostojen in precej lahek večerni obrok.
Naredimo vnaprej: Vsekakor, skuhajte rdečo peso. Solata je sicer najlepša na pogled in ima največ hranil pravkar pripravljena, najboljšega okusa pa šele naslednji dan. Kakor vam je ljubše.
Poskusite še:
Lečna solata z dimljenim lososom
Solata z zeleno, korenjem in jabolki
Krompirjeva solata z rdečo peso in majonezo

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.