Danes za kosilo: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc

Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok.

Priprava: 15 minut.

Sestavine

– 100 g testenin
– 5 žlic majoneze
– 2 žlici gorčice
– 4–6 žlic kisa iz kozarca kislih kumaric
– 5 kislih kumaric
– 2 jajci
– čebula ali mlada čebula ali drobnjak
– sol, poper, mleta paprika

Priprava

1. Testenine skuhamo na zob, odcedimo, oplaknemo in ohladimo.

2. Jajca trdo skuhamo, ohladimo, olupimo in narežemo na kocke. Narežemo tudi kisle kumarice, čebulo in stresemo v skledo. Dodamo ohlajene testenine in premešamo.

3. Za preliv zmešamo majonezo, gorčico, kis in s tem prelijemo sestavine v solatni skledi.

4. Nazadnje dodamo še jajca in narahlo premešamo.

5. Ponudimo po juhi iz mladega korenja kot bogato in hranljivo solato ob pečeni pleskavici. Za posladek bo tokrat najprimernejša sočna lubenica.

Nasvet: Takšna solata je imenitna, ker jo lahko pripravite vnaprej in shranite v hladilniku. V tem primeru ji boste pred postrežbo morali najverjetneje priliti nekaj kisa.

Različica: V tem receptu uporabite tudi kisla vložena jajca (od velike noči, pickled eggs) in kis iz kozarca z morebitnimi dodatki (čebulo, začimbami …). Bi poskusili z vloženimi prepeličjimi jajčki?

Preberite še: Rožnati prigrizek

Naslovna fotografija: Krištof Koman

 

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.