Danes za kosilo: Solata romana s peso

… in, seveda, s slanino! Za dva.

Sestavine

– 2 glavi solate romana
– 2 mladi čebulici
– 150 g na kocke narezane slanine
– 2 majhni pesi (po možnosti chioggia)
– pol čilija, poper in sol po okusu
– žlica ghee masla in oljčno olje

Priprava

1. Drobno narezani čebulici in slanino prepražimo na maslu. Proti koncu dodamo še čili.

2. Oprani in odcejeni solati prerežemo na polovico. Z lopatico na rob ponve odmaknemo slanino in čebulice ter vanjo položimo obe solati – z odrezano ploskvijo navzdol.

3. Pečemo 2 minuti, obrnemo in pečemo še 2 minuti.

4. Medtem na »mandolino« narežemo tanke rezine pese, solimo ter ponudimo s poprom, oljčnim oljem.

Še namig: Pečene solate ne solim, ker je že slanina dovolj slana.

Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich

Poskusite še: Ponvičniki z makom in robidnicami

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana