
… in, seveda, s slanino! Za dva.
Sestavine
– 2 glavi solate romana
– 2 mladi čebulici
– 150 g na kocke narezane slanine
– 2 majhni pesi (po možnosti chioggia)
– pol čilija, poper in sol po okusu
– žlica ghee masla in oljčno olje
Priprava
1. Drobno narezani čebulici in slanino prepražimo na maslu. Proti koncu dodamo še čili.
2. Oprani in odcejeni solati prerežemo na polovico. Z lopatico na rob ponve odmaknemo slanino in čebulice ter vanjo položimo obe solati – z odrezano ploskvijo navzdol.
3. Pečemo 2 minuti, obrnemo in pečemo še 2 minuti.
4. Medtem na »mandolino« narežemo tanke rezine pese, solimo ter ponudimo s poprom, oljčnim oljem.
Še namig: Pečene solate ne solim, ker je že slanina dovolj slana.
Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich
Poskusite še: Ponvičniki z makom in robidnicami