
S pikantnimi listi mladih redkvic.
Priprava: 40 minut.
Sestavine
– 200 g različnih kaš (npr. pšenica, kamut, pira, ječmen, oves)
– šopek redkvic s svežimi mladimi listi
– 5 kislih kumaric
– trdo kuhano jajce
– sol, poper
Priprava
1. Žitna zrna oplaknemo v rešetu, nato v dvojni količini slane vode ali jušne osnove skuhamo, da ohranijo še malo čvrstosti. Navadno zadošča pol ure. Ohladimo. Če zrna niso popila vse vode, jo porabimo v kakšni juhi.
2. Trdo kuhano jajce olupimo.
3. Kisle kumarice narežemo na kocke, redkvice grobo naribamo. Stresemo v solatno skledo, dodamo povsem ohlajena žitna zrna, malo kisa kislih kumaric, koščke jajca, popramo in vse skupaj premešamo.
4. Liste redkvic operemo in narežemo ter z njimi začinimo solato.
5. Solato ponudimo po korenjevi juhi ob pečenem siru za žar. Za dietni ponedeljek. 🙂
6. Naredimo vnaprej: Zelo priporočam – solata bo še boljšega okusa.
Različica: Dodajte koščke svežih špargljev, kocke mlade kolerabice, kuhan grah, več jajc … Zelo osnoven recept za mnogo okusnih različic.
Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje
Fotografija: Krištof Koman