Solata z žitno kašo in redkvicami

S pikantnimi listi mladih redkvic.

Priprava: 40 minut.

Sestavine

– 200 g različnih kaš (npr. pšenica, kamut, pira, ječmen, oves)
– šopek redkvic s svežimi mladimi listi
– 5 kislih kumaric
– trdo kuhano jajce
– sol, poper

Priprava

1. Žitna zrna oplaknemo v rešetu, nato v dvojni količini slane vode ali jušne osnove skuhamo, da ohranijo še malo čvrstosti. Navadno zadošča pol ure. Ohladimo. Če zrna niso popila vse vode, jo porabimo v kakšni juhi.

2. Trdo kuhano jajce olupimo.

3. Kisle kumarice narežemo na kocke, redkvice grobo naribamo. Stresemo v solatno skledo, dodamo povsem ohlajena žitna zrna, malo kisa kislih kumaric, koščke jajca, popramo in vse skupaj premešamo.

4. Liste redkvic operemo in narežemo ter z njimi začinimo solato.

5. Solato ponudimo po korenjevi juhi ob pečenem siru za žar. Za dietni ponedeljek. 🙂

6. Naredimo vnaprej: Zelo priporočam – solata bo še boljšega okusa.

Različica: Dodajte koščke svežih špargljev, kocke mlade kolerabice, kuhan grah, več jajc … Zelo osnoven recept za mnogo okusnih različic.
Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana