Sorbet iz rdečega vina in borovnic

Vina pač ne moremo preskočiti, mar ne?

Sestavine

– 150 g zamrznjenih borovnic
– 2 dl vode
– 140 g sladkorja
– 7 žlic rdečega vina

Priprava

1. Najprej naredimo sirup: zavremo vodo s sladkorjem in pustimo kuhljati dobre 3 minute. Malce ohladimo.

2. V mešalnik damo borovnice, sirup (vodo s sladkorjem), rdeče vino in dobro zmešamo. Vlijemo v posodico (najbolje kar plastično) in postavimo za nekaj ur v zamrzovalnik (dokler se ne strdi).

Namig: Preden ga postrežemo, naj sorbet 5 minut stoji na sobni temperaturi.
Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed