Špageti s pečenimi češnjevimi paradižniki

Češnjevi paradižniki, posebno sladki in mamljivi, v pečici pa njihova tekočina karamelizira, kar še poudari in poglobi okus.

Tako pripravljene lahko spasirate s popraženim sofritom in shranite v kozarce, lahko pa jih preprosto primešate testeninam, kot smo to naredili mi.

Sestavine

– 500 g češnjevih paradižnikov
– nekaj strtih strokov česna
– krhlji ene hruške
– 200 g oliv
– groba sol
– sladkor
– poper
– bazilika
– oljčno olje
– 1 dl suhega belega vina
– paket testenin
– parmezan

Priprava

1. Paradižnike prebodemo s konico noža in potresemo po pekaču.

2. Dodamo še preostale sestavine, premešamo in postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj, za 20 minut.

3. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži in prihranimo zajemalko vode, v kateri so se kuhale.

4. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na ogenj. Karamelizirane sestavine in vse, kar se je oprijelo pekača, deglaziramo z vinom. Postrgamo vsak kotiček pekača in počakamo, da vino malce povre. Sestavine lahko po želji pretlačimo ali spasiramo.

5. Dodamo testenine, zalijemo z zajemalko vode, v kateri so se kuhale, in dobro premešamo. Še malce parmezana in dober tek!

Priporočamo še: Triki za popolno ocvrta jajca
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana