Odprta Kuhinja

Špageti s pečenimi češnjevimi paradižniki

A+   A-
Češnjevi paradižniki, posebno sladki in mamljivi, v pečici pa njihova tekočina karamelizira, kar še poudari in poglobi okus.



Tako pripravljene lahko spasirate s popraženim sofritom in shranite v kozarce, lahko pa jih preprosto primešate testeninam, kot smo to naredili mi.

Sestavine


– 500 g češnjevih paradižnikov
– nekaj strtih strokov česna
– krhlji ene hruške
– 200 g oliv
– groba sol
– sladkor
– poper
– bazilika
– oljčno olje
– 1 dl suhega belega vina
– paket testenin
– parmezan

Priprava


1. Paradižnike prebodemo s konico noža in potresemo po pekaču.

2. Dodamo še preostale sestavine, premešamo in postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj, za 20 minut.

3. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži in prihranimo zajemalko vode, v kateri so se kuhale.

4. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na ogenj. Karamelizirane sestavine in vse, kar se je oprijelo pekača, deglaziramo z vinom. Postrgamo vsak kotiček pekača in počakamo, da vino malce povre. Sestavine lahko po želji pretlačimo ali spasiramo.

5. Dodamo testenine, zalijemo z zajemalko vode, v kateri so se kuhale, in dobro premešamo. Še malce parmezana in dober tek!
Priporočamo še: Triki za popolno ocvrta jajca
Datum Objave: 20.5.2018 ob 20:05

Več iz te teme:

špagetičešnjev paradižnikšpageti s paradižnikovo omako

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.