Špinačni polžki s sirom
Odpri galerijo
A+ A-
Delikatesa, pa priprava je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti.
Priprava: 10 minut, čas peke: 12 minut.
Sestavine
- 60 g sončničnih semen
- 100 ml oljčnega olja
- 3 pesti mlade špinače
- česen v prahu po okusu
- sol, poper
- sir ementalec
- listnato testo v kosu
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj.
2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.
3. Testo razvaljamo v pravokotnik (ali samo razvijemo) in namažemo s špinačnim nadevom, potresemo še nariban sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.
Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.
Namig: Ponudimo po solati, ki smo jo sestavili iz vsaj petih sestavin, naj ne manjka kaka stročnica.
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 1.3.2021 ob 06:03