
Zelo preprost mamin recept z začetka petdesetih.
Sestavine
– 500 g zelenega paradižnika
– 250 g čebule (ptujske)
– 250 g rdeče paprike
– 250 g belega zelja
– žlica soli, žlička sladkorja, žlica celega popra
– 1 dl oljčnega olja
– 4,5 dl vode, 1,25 dl kisa za vlaganje
– 3 večji kozarci
Priprava
1. Vso zelenjavo narežemo na rezance in stresemo v večjo posodo.
2. Zavremo vodo z oljem, kisom, soljo, sladkorjem in poprom. Z njo prelijemo zelenjavo. Zavremo in kuhamo 20 minut. Nato s čim bolj vročo solato napolnimo kozarce in zapremo.
3. Meni je je ostalo ravno prav za prvo pokušino!
Še opozorilo: Kozarce in pokrovčke (najbolje nove) vedno operemo v pomivalnem stroju oziroma jih pasteriziramo v pečici.
Priporočamo še: Slivov džem z žajbljevimi listi
Recept in fotografija: Slavka Ilich