Odprta Kuhinja

Štajerska juha s krompirjem in fižolom iz zvezka naših babic

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Že diši po jeseni, torej prihaja čas, ko nam bodo juhe še kako teknile. Sploh take goste, polne okusa in hitro pripravljene.


Pred vami je recept, ki ga je Urška Šobak, s katero smo poklepetali TUKAJ, našla med recepti babic in ga, kot še mnoge druge, rešila pred pozabo. Vse te čudovite jedi naših prednikov bo objavila v kuharski knjigi – ta izide oktobra.

Štajerska juha


Kuhamo za 4 osebe.

  • 250 g kuhanega fižola

  • 4 krompirji

  • 2 žlice moke

  • 2 žlici kisa

  • 2 žlice maščobe (olje, svinjska mast, maslo)

  • pol srednje velike čebule

  • sol, poper, lovorov list


Priprava


1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V slani vodi ga kuhamo do mehkega (20–25 minut).

2. V ponvi naredimo prežganje: na vroči maščobi prepražimo moko do rumene barve, dodamo čebulo in kratko prepražimo, da čebula postekleni.

3. Ko je krompir kuhan, v lonec dodamo še fižol, prežganje in dobro premešamo, dodamo še lovorov list, kis in poper.

4. Pustimo, da rahlo brbota še približno 5 minut, in postrežemo.
Priporočamo še: Brezglutenski ajdov kruh z orehi, kot ga pripravi Anita Šumer
Datum Objave: 22.9.2023 ob 10:09

Več iz te teme:

juhe in enolončnicekrompirfižolštajerska juha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja