
Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.
Namig: Še več idej za stročji fižol in kuhanje z njim najdete tukaj.
Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.
Sestavine
– 1 kg srednje velikih krompirjev
– 500 g stročjega fižola
– sol
– 4 žlice masti z ocvirki
– 0,5 l kisle smetane
Priprava
1. Krompir olupimo in razrežemo na večje kose. V slani vodi ga skuhamo do mehkega.
2. Stročji fižol očistimo pecljev in repkov, narežemo na manjše kose in posebej skuhamo v osoljeni vodi do mehkega.
3. V manjši kozici razpustimo mast z ocvirki, dodamo kislo smetano in med stalnim mešanjem počakamo, da malo povre.
4. V servirno skledo v plasteh naložimo krompir, stročji fižol in zabelo. Povrhu prelijemo z zabelo in ponudimo kot samostojno jed.
Namig: Za posladek postrežemo sadno solato.
Fotografija: Getty Images