Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

Namig: Še več idej za stročji fižol in kuhanje z njim najdete tukaj.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine

– 1 kg srednje velikih krompirjev
– 500 g stročjega fižola
– sol
– 4 žlice masti z ocvirki
– 0,5 l kisle smetane

Priprava

1. Krompir olupimo in razrežemo na večje kose. V slani vodi ga skuhamo do mehkega.

2. Stročji fižol očistimo pecljev in repkov, narežemo na manjše kose in posebej skuhamo v osoljeni vodi do mehkega.

3. V manjši kozici razpustimo mast z ocvirki, dodamo kislo smetano in med stalnim mešanjem počakamo, da malo povre.

4. V servirno skledo v plasteh naložimo krompir, stročji fižol in zabelo. Povrhu prelijemo z zabelo in ponudimo kot samostojno jed.

Namig: Za posladek postrežemo sadno solato.

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed