Stročji fižol z gobami

Pripravljen »po mamino« … tudi s spomini! Za dva.

Sestavine

– 600 g stročjega fižola
– velika rdeča čebula
– šopek peteršilja
– dve, tri pesti svežih gob (lisičke, jurčki, golobice …, karkoli)
– lonček kisle smetane
– oljčno olje, sol in poper

Priprava

1. Zavremo vodo in očiščen fižol blanširamo 3 minute. Dobro odcedimo.

2. Sesekljamo čebulo in jo na 2 žlicah olja pražimo, dodamo gobe, pražimo še minuto, le toliko, da se z vseh strani naoljijo. Dodamo fižol, solimo, premešamo in pokrijemo za 3 minute. Nato odkrito med mešanjem pražimo 15 minut. Dodamo še drobno sesekljan peteršilj (eno vejico prihranimo, da jo osmukamo na jed, ko je gotova).

3. Fižol pokusimo, in če je že mehak, ga preložimo na krožnika, kjer smo prej v krog naložili kislo smetano. Potresemo še prihranjeni peteršilj, popopramo in posebej ponudimo s kislo smetano.

Opomba: Mama je že v loncu vsebino zmešala s smetano, meni pa je bolj všeč, da si vsak sam dokonča svoj krožnik …

Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich

Preberite še: Obvezno branje pred nabiranjem in pripravo gob

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana