Sveže testenine: od moke do slastne pašte v 15 minutah
Odpri galerijo
A+ A-
Priprava domačih testenin se zdi zelo zamudna, a v resnici to ne drži. Sploh, če se jih lotimo kar s škarjami.
View this post on Instagram
Nemogoče je mogoče. Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, lahko domače testenine pripravimo na res preprost način, brez valjanja in sušenja. Za eno porcijo potrebujemo le 100 gramov moke, eno jajce in ščepec soli. Vse skupaj zgnetemo v testo, nato pa poprimemo za škarje. Z njimi bomo namreč oblikovali testenine.
Na štedilniku zavremo lonec slane vode, nato pa vanjo zrežemo kepo testa. Testenine ljubkih oblik se bodo kuhale le nekaj minut. V tem času pa lahko pripravimo preprosto omako. Na ponvi raztopimo maslo, dodamo poper ter sir pekorino in že je pred nami slasten cacio e pepe. Na maslu lahko pocvremo tudi liste svežega žajblja in dobili bomo aromatično pašto, ki bo navdušila brbončice.
Lahko pa pripravimo tudi enostavno paradižnikovo omako, če naš vrt prekipeva od svežih pridelkov. Prepražimo česen in čebulo, dodamo paradižnike, na koncu pa vse skupaj okronamo z obilico bazilike in nekaj ribanega parmezana.
Skratka, ko boste usvojili ta recept, težko verjamemo, da boste še kdaj ostali brez kosila, ne glede na to, kako prazna bo videti vaša shramba!
Preberite še: Trend: mleto meso na način, ki je trenutno največja atrakcija
Fotografija: arfo/Getty Images
Datum Objave: 23.8.2023 ob 06:08