Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni

Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.

Priprava 15 minut; čas cvrenja 10 minut.

Sestavine

  • 4 večji tanki zrezki (goveji, telečji, svinjski ali perutninski)
  • 8 rezin šunke ali 4 rezine kuhanega pršuta
  • 8 rezin sira
  • sol
  • moka, drobtine, 1 jajce
  • olje za cvrenje

Priprava

1. Zrezke narahlo potolčemo, da jih sploščimo, zatem jih posolimo in zarežemo v robove, obdane z mrenico, da se med pečenjem ne bodo vihali.

2. Na vsakega položimo rezino šunke in rezino sira, nato zrezek preganemo ali, če je večji, zvijemo v rulado. Spnemo z zobotrebcem.

3. Mesne zvitke paniramo po dunajsko – v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah – in ocvremo v vročem olju.

4. Švicarske zrezke ponudimo s krompirjevo-zelenjavnim pirejem in bogato sezonsko solato iz endivije in radiča z veliko česna.

Opomba: Panada pri rezanju rada odpade. Če zvitke dvakrat paniramo, se bolje obdrži na njih.
Koristen nasvet: Olje, ki smo ga uporabili za cvrenje, kar zavržemo, kajti v njem bo veliko zažganih odpadlih drobtin.
Priporočamo še: Pola in njen bekeraj

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed