Ta dobra večerja: Bobu bob

Mariniran fižol in zeleni bob s hladno juho suhih gob, gorčična semena, ajdov čips z bučnim oljem in poganjki koruze.

Sestavine

– 200 g fižola sorte keber
– 200 g zelenega boba
– 20 g suhih jurčkov
– 20 g suhe črne trobente
– 50 g čebule
– 50 g korenja
– 50 g gomolja zelene
– 40 g gorčičnih semen
– 100 ml belega balzamičnega kisa
– 100 g ajdove kaše
– 20 g tapiokine moke
– 20 g poganjkov koruze
– 50 ml bučnega olja
– 400 ml sončničnega olja
– sol, poper

Priprava

1. Fižol namočimo v hladno vodo dan prej.

2. V kozici zavremo 2 l vode, v kateri kuhamo fižol 40 minut. 5 minut pred koncem dodamo še bob. Precedimo in oboje ohladimo. Na rahlo pretlačimo z vilico in začinimo z bučnim oljem, soljo in poprom.

3. V posodi segrejemo 30 ml sončničnega olja in na njem opečemo zelenjavo ter suhe gobe. Zalijemo z 1 l vode ter začinimo s soljo. Kuhamo 2 uri na nizkem ognju. Precedimo in ohladimo.

4. V kozici zavremo gorčična semena, kis in 200 ml vode. Kuhamo na nizkem ognju 1 uro in ohladimo.

5. Ajdovo kašo skuhamo do mehkega ter začinimo s soljo. Nato jo precedimo in še vroči kaši dodamo moko tapioke. Skupaj zmeljemo v kremo in razmažemo na peki papir. 2 uri sušimo v pečici, segreti na 100 stopinj. Nalomimo na manjše kose in 10 sekund cvremo v olju na 180 stopinjah.

7. Na dno globokega krožnika postavimo fižol in okrasimo s čipsom ter poganjki koruze. Dodamo gorčična semena in pri mizi prelijemo z ohlajeno gobovo juho.

Recept: Evergreen v okviru projekta Ta dobra večerja
Fotografija: Foto: Evergreen/Kaval Group

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed