Odprta Kuhinja

Ta dobra večerja: Bobu bob

A+   A-
Mariniran fižol in zeleni bob s hladno juho suhih gob, gorčična semena, ajdov čips z bučnim oljem in poganjki koruze.


Sestavine


- 200 g fižola sorte keber
- 200 g zelenega boba
- 20 g suhih jurčkov
- 20 g suhe črne trobente
- 50 g čebule
- 50 g korenja
- 50 g gomolja zelene
- 40 g gorčičnih semen
- 100 ml belega balzamičnega kisa
- 100 g ajdove kaše
- 20 g tapiokine moke
- 20 g poganjkov koruze
- 50 ml bučnega olja
- 400 ml sončničnega olja
- sol, poper

Priprava


1. Fižol namočimo v hladno vodo dan prej.

2. V kozici zavremo 2 l vode, v kateri kuhamo fižol 40 minut. 5 minut pred koncem dodamo še bob. Precedimo in oboje ohladimo. Na rahlo pretlačimo z vilico in začinimo z bučnim oljem, soljo in poprom.

3. V posodi segrejemo 30 ml sončničnega olja in na njem opečemo zelenjavo ter suhe gobe. Zalijemo z 1 l vode ter začinimo s soljo. Kuhamo 2 uri na nizkem ognju. Precedimo in ohladimo.

4. V kozici zavremo gorčična semena, kis in 200 ml vode. Kuhamo na nizkem ognju 1 uro in ohladimo.

5. Ajdovo kašo skuhamo do mehkega ter začinimo s soljo. Nato jo precedimo in še vroči kaši dodamo moko tapioke. Skupaj zmeljemo v kremo in razmažemo na peki papir. 2 uri sušimo v pečici, segreti na 100 stopinj. Nalomimo na manjše kose in 10 sekund cvremo v olju na 180 stopinjah.

7. Na dno globokega krožnika postavimo fižol in okrasimo s čipsom ter poganjki koruze. Dodamo gorčična semena in pri mizi prelijemo z ohlajeno gobovo juho.

Recept: Evergreen v okviru projekta Ta dobra večerja
Fotografija: Foto: Evergreen/Kaval Group

{{CODEbt}}
Datum Objave: 13.2.2023 ob 14:02

Več iz te teme:

bobEvergreenTadobra večerja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja