Ta dobra večerja: s petimi evri do gurmanskega doživetja za dva

Restavracije širom Slovenije so se odločile, da ponovno odprtje proslavijo z dobrodelno noto in se pridružijo akciji Ta dobra večerja.

Se še spomnite, kako smo se udeležili Ta dobre večerje v dobrih starih časih pred epidemijo in tako pomagali podpreti nevladne organizacije z lepim poslanstvom, da bi z zbranimi sredstvi še lažje opravljali svojo dejavnost? Kaj dobrega je bilo na meniju, si še vedno lahko preberete v našem arhivskem prispevku in tam poiščete tudi izvrstne recepte, ki so jih z nami podelili sodelujoči gostinci. Letos se zgodba ponavlja, a tokrat na nekoliko drugačen način.

Restavracije širom Slovenije so se odločile, da ponovno odprtje proslavijo z dobrodelno noto in se pridružijo akciji Ta dobra večerja na pobudo CNVOS, Centra nevladnih organizacij Slovenije. Njihov cilj je zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo družbo na bolje. Osem restavracij in ena trgovina so na svojih straneh na Facebooku svoje sledilce pozvali, naj izbrane nevladne organizacije podprejo s simboličnim prispevkom v višini 5 evrov, v ponedeljek, 31. maja, pa bo vsaka od njih izžrebala srečneža, ki ga bo za dobrodelnost nagradila z gurmanskim doživetjem za dve osebi.

V akciji sodelujejo restavracije iz Ljubljane, Maribora, Murske Sobote, Novega Mesta, Trbovelj, Brežic, Postojne in Črnega Kala in trgovina iz Kranja. Njihove nagradne objave so zbrane na www.vecerja.si.

Uporabniki Facebooka se lahko za sodelovanje v dobrodelni akciji tako odločijo na podlagi bližine restavracije, njihove ponudbe, ali pa dobrodelnega namena sodelujočih nevladnih organizacij.

Komu lahko pomagate, kje in kako

V ljubljanski Restavraciji Strelec so se povezali z Lunino vilo, v kateri bodo dečkoma, ki sta preživela spolno zlorabo, s terapevtskim procesom pomagali, da bosta zaživela lahkotnejše in srečnejše življenje.

Prispevaj in sodeluj.

V murskosoboškem Bunkerju so podali roko Zvezi društev Moja Mura, v kateri zbirajo denar za obnovo Babičevega mlina na Muri. Tako objekt kot mlinsko kolo Babičevega mlina, ki je izrednega pomena za pokrajino ob Muri, sta potrebna temeljite prenove.

Prispevaj in sodeluj.

Novomeška restavracija Fink & Situla je podprla lokalno Društvo za zaščito živali Novo mesto. Zbrani denar bodo porabili za nakup mlečne formule za sesne mačje mladiče, kakovostno hrano in veterinarsko oskrbo zavrženih mladičev.

Prispevaj in sodeluj.

Trboveljska Restavracija in kavarna K5 je združila moči z Območnim združenjem Rdečega križa Trbovlje, ki v okviru razdeljevalnice hrane Menažka vsak mesec pomaga približno 165 občanom. Z zbranim denarjem bodo kupili hrano za socialno ogrožene.

Prispevaj in sodeluj.

V brežiški Pivnici in Pivovarni Reset so priskočili na pomoč brežiški enoti Ozare, ki skrbi za osebe v duševni stiski. Z zbranim denarjem bodo svojim varovancem kupili karte za sprostitev na bazenu, ki je nekaterim od nas samoumevna, drugim pa predstavlja luksuz.

Prispevaj in sodeluj.

Postojnski Erasmus bo pomagal Zavodu Sopotniki. Njihovi prostovoljci so z brezplačnim prevozom pomagali že več kot 2700 starejšim osebam, ki živijo izven mestnih središč in večjih krajev. Donacije bodo namenili za nakup sopotniških jaken in majic, ki jih prostovoljci nosijo za boljšo prepoznavnost med starejšimi.

Prispevaj in sodeluj.

Mariborska Kooperativa Dame se je z Gostilnico Pri Damah pridružila akciji, da bi podprla Društvo Humanitarček. To bo denar porabilo za nakup toplih obrokov za starejše, ki si jih iz različnih vzrokov ne morejo privoščiti.

Prispevaj in sodeluj.

V portoroškem Hoba Cateringu so se odločili, da podprejo koprski Zavod Modri december, v katerem pomagajo osebam z avtizmom. Donacije bodo namenili za strokovno podporo otrokom z avtizmom in njihovim družinam.

Prispevaj in sodeluj.

Kranjska trgovina Krajček podpira Balkan River Defence v borbi za prosto tekočo Savo. Sava teče nezajezena le še med Ljubljano in Zidanim mostom, prav na tem odseku pa je trenutno načrtovanih deset hidroelektrarn, ki bi iz divje reke naredile niz mrtvih jezer.

Prispevaj in sodeluj.

Naslovna fotografija: Igor Jagodic, Strelec (Foto: Peter Irman)

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana