Tako naredimo mini pehtranove potičke s skuto in sirom maskarpone

Ko se kraljica velikonočnih praznikov prelevi v ljubke princese.

Pehtranova potica je zagotovo ena najbolj priljubljenih sladkih radosti na praznični mizi, letos pa lahko požanje še več zanimanja, če jo nekoliko osvežimo, pomladimo in jo preoblikujemo v priljubljene mini potičke.

Za čim boljši rezultat smo nadev pripravili iz sira maskarpone linije Gurman Zelene Doline, ki ima mil, rahlo kiselkast okus in visoko vsebnost beljakovin, je zelo kremast in nepogrešljiv za popestritev vseh vrst sladic. Ker pa pehtran v svoji družbi obožuje tudi skuto, smo v nadev dodali še ta izdelek Zelenih dolin – ponaša se z zaščitnim znakom »izbrana kakovost Slovenija«, ima neenakomerno zrnato strukturo in je naraven vir beljakovin.

Značilen blagi okus mleka linije Gurman Zelene Doline je kot nalašč za izdelavo mehkega in puhastega testa za potico. Za praznično bogatost pa poskrbi surovo maslo I. vrste, ki je prijetnega, rahlo sladkega okusa. Tudi tega najdemo v omenjeni liniji mlečnih proizvodov.

Vsi izdelki so proizvedeni izključno iz slovenskega mleka in so brez gensko spremenjenih organizmov.

Mini pehtranove potičke

Za približno 20 kosov. Pripravljeno v silikonskih modelčkih za mini potičke, ki imajo premer 7 cm.

Kvašeno testo

Nadev

Limonova glazura

  • sladkor v prahu
  • sok limone

Priprava

1. Moko stresemo v posodo kuhinjskega robota. Naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in malce mleka (od teh 125 ml, s katerimi bomo zgnetli testo). Pomešamo in kvasec potresemo z moko. Počakamo, da naraste, približno 15 minut.

2. Dodamo preostanek mleka in vse ostale sestavine za testo. Gnetemo približno 15 minut na nižji hitrosti (najprej nekaj minut na 2 od 10, nato na 3 od 10), da postane testo prožno, svetleče in gladko ter se ne oprijemlje posode.

3. Testo oblikujemo v kroglo in vrnemo v posodo, ki smo jo očistili in rahlo premazali z oljem. Pokrijemo s plastično ali povoskano folijo in počakamo, da dvojno naraste.

4. Med tem pripravimo nadev: preprosto zmešamo vse sestavine.

5. Pečico vključimo na 180 stopinj.

6. Na delovno površino razpotegnemo prt in ga rahlo pomokamo. Vzhajano testo razvaljamo zelo na tanko (do slabih 2 mm). Pravokotnik, ki naj ima daljšo stranico na vaši strani, razrežemo na 4 trakove z višino pb. 9 cm.

7. Vsak trak enakomerno namažemo z nadevom in ga tesno zvijemo v štrukelj. S prsti tesno stisnemo šiv.

8. Štrukljem odrežemo končke, nato pa jih razrežemo na manjše štrukeljce z dolžino med 13 in 14 cm. Vsakega ovijemo v svitek in s prsti stisnemo testo, kjer se konca stikata.

9. Svitke preložimo v modelčke za peko in jih prebodemo z zobotrebcem. Vzhajajo naj še 20 minut. Še enkrat prebodemo in postavimo v pečico za pb. 20 do 25 minut.

10. Odrezke in ostanke lahko zložimo skupaj in jih ovijemo v polža. Spečemo zadnjega, pojemo pa prvega, da preverimo, ali nam je recept uspel. 😉

11. Ohlajene potičke prelijemo s sladkornim prelivom. Tega naredimo tako, da skodelici sladkorja v prahu dodamo sok pol limone in dobro premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo še malce limone.

Namigi
Namesto krušnih drobtin lahko uporabite piškotne, a zmanjšajte količino sladkorja v nadevu. Nikar pa jih ne preskočite, saj se bodo v potičkah zaradi vlage v mlečnih izdelkih pojavile luknje.
Silikonskih modelčkov ni potrebno namastiti.
Priporočamo še: Hitra zlevanka: pecivo, ki ga lahko pripravimo v zadnjem hipu

Naročnik oglasne vsebine je Mlekarna Celeia

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana