Tedenski jedilnik: 20 minut za kosilo

Avgust se počasi poslavlja, zato bomo izkoristili zadnje počitniške dni in v kuhinji preživeli nekoliko manj časa. 

Tukaj so hitra kosilca za okrepitev med pohajkovanji ali šolskimi nakupi. Skuhali bomo superkremni testeninski rižek in spekli najbolj brzinske njoke z mesnimi kroglicami, kar jih obstaja. Paprike bomo nadevali z lečo, palačinke pa pripravili kot v starih časih – z limono in sladkorjem. Stročji fižol naj bo tokrat po receptu, ki ga zares obožujete. S krompirjem!

Superkremni rižek z bučkami in limono

Kompliciranje prepovedano: če nimate čebule v prahu, v prvem koraku postopka uporabite eno manjšo svežo, če nimate ohrovta, pa špinačo.

Torek: Brzinski njoki z mesnimi kroglicami iz pečice

Jed, na katero se spomnite, ko se bo zelo mudilo. Za ta primer imejte vedno v zamrzovalniku vrečko njokov, v hladilniku pa čevapčiče in češnjev paradižnik.

Sreda: Nadevane paprike z lečo in salamo

Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.

Četrtek: Palačinke z limono in sladkorjem

Kot v dobrih starih časih. Osvežilno in sladko.

Petek: Recept za stročji fižol s krompirjem, ki bo postal vaš najljubši

Krompir in stročji fižol sta preverjeno najboljša kombinacija okusov, ki si jih lahko poleti privoščimo v najbolj sveži izvedbi.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed