Tedenski jedilnik: 5 idej, kako v kosilo vključiti bučke

Pridelek bučk nas vsako leto preseneti in preseže naša pričakovanja. K sreči nam njihov nevtralen okus omogoča, da jih pripravimo na nešteto načinov.

Enkrat naj bodo zvezda jedi, drugič dodatek. Ne branimo se jih v omaki ali zavitku, ki se odlično obnese ob skledi solate. Podtaknemo jih lahko v džuveč riž in zdravo mineštro. Tudi s testeninami se bodo bučke odlično obnesle. Dober tek in dober teden!

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Bučke v kremni omaki

Kremasta priloga po navdihu starega kmečkega recepta, ki se zaključi s kislo smetano in peteršiljem, a v veganski izvedbi.

Torek: Džuveč riž: balkanska klasika malo drugače

Dajmo, skuhajmo nekaj takega, kar smo včasih radi jedli. Pobrskali smo po kuharskih zvezkih in se čudili, kaj vse je zapisano v njih.

Sreda: Zavitek iz bučk sestre Nikoline

Ker bučke rastejo tako hitro, da včasih kakšne ne moremo sproti pobrati in zraste do velikosti, ko je še komaj užitna, smo pripravili ta recept sestre Nikoline. Za odličen bučkin zavitek, ki ga boste želeli jesti vsak dan. No, pa tudi nihče okoli vas se ga ne bo branil, verjemite!

Četrtek: 15-minutne testenine Jamieja Oliverja iz samo petih sestavin

Če si je recept zamislil Jamie Oliver, že vemo, da bo odličen. Če je jed pripravljena v le 15 minutah, toliko bolje!

Petek: Odlična mineštra z bučkami

Lahka in hitro pripravljena poletna jed na žlico, v kateri porabimo bučke. Nekaj dela bo le z rezanjem zelenjave. Mineštra z bučkami je vedno dobra izbira, ko ne želimo preveč otežiti želodca, pojesti nekaj na žlico in skuhati nekaj na hitro, a vseeno ostati pri zdravi domači prehrani.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Deloindom: Jedilne mize, prostor za druženje

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana