
Priprave na poletje, ko bo treba skočiti v kopalke, so v polnem teku. Kaj kuhati za vitek stas, da ob tem ne izgubimo veselja do zdravega prehranjevanja? Imamo kar nekaj božanskih idej!
Tedenski jedilnik začenjamo s preprosto cezarjevo solato, ki nikoli ne razočara, nadaljujemo pa z izvrstnim kuskusom, narejenim na način caprese. Da ne bomo pretiravali z ogljikovimi hidrati, si bomo pripravili osvežilno lečno solato in bučkine rezance s piščancem. V petek pa si bomo privoščili zares bogato skledo s šparglji.
Ponedeljek: Preprosta domača cezarjeva solata
Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.
Torek: Kuskus s piščancem alla caprese
Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše.
Sreda: Lečna solata z dimljenim lososom
Kosilo z malo ogljikovimi hidrati, ki je popolno za takrat, ko želimo izgubiti nekaj kilogramov, pa tudi za vroče poletne dni, ko se nam ne da kuhati.
Četrtek: Bučkini rezanci s piščančjim filejem
Božansko kosilo, ki je naša uspešnica.
Petek: Skleda s šparglji in proseno kašo
Obrok, ki ga zložimo v eno skledo tako, da ga sestavlja uravnoteženo razmerje sestavin, ki jih potrebuje naše telo. Brez skrbi, tudi zelo okusen mora biti.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Tamara Ružić