Tedenski jedilnik: 5 idej za lahkotna kosila, ki ne redijo

Priprave na poletje, ko bo treba skočiti v kopalke, so v polnem teku. Kaj kuhati za vitek stas, da ob tem ne izgubimo veselja do zdravega prehranjevanja? Imamo kar nekaj božanskih idej!

Tedenski jedilnik začenjamo s preprosto cezarjevo solato, ki nikoli ne razočara, nadaljujemo pa z izvrstnim kuskusom, narejenim na način caprese. Da ne bomo pretiravali z ogljikovimi hidrati, si bomo pripravili osvežilno lečno solato in bučkine rezance s piščancem. V petek pa si bomo privoščili zares bogato skledo s šparglji.

Ponedeljek: Preprosta domača cezarjeva solata

Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.

Torek: Kuskus s piščancem alla caprese

Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše.

Sreda: Lečna solata z dimljenim lososom

Kosilo z malo ogljikovimi hidrati, ki je popolno za takrat, ko želimo izgubiti nekaj kilogramov, pa tudi za vroče poletne dni, ko se nam ne da kuhati.

Četrtek: Bučkini rezanci s piščančjim filejem

Božansko kosilo, ki je naša uspešnica.

Petek: Skleda s šparglji in proseno kašo

Obrok, ki ga zložimo v eno skledo tako, da ga sestavlja uravnoteženo razmerje sestavin, ki jih potrebuje naše telo. Brez skrbi, tudi zelo okusen mora biti.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Tamara Ružić

Deloindom.si: 5 vrtnin, ki uspejo tudi začetnikom
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana