Tedenski jedilnik: 5 idej za preprosto in poceni kuharijo

Bučke že skačejo v lonce, zato smo za prve užitke s to priljubljeno sestavino na jedilnik postavili kar dve jedi, ki jih vključujeta.

Najboljša juha z bučkami, jajcem in parmezanom bo polepšala ponedeljek. To sestavino pa si bomo omislili še v polpetih iz pečice. Prilegla se bosta piščančji ragu z makarončki in krompirjev golaž (tisti brez mesa), piščanca pa bomo ta teden zavili v tortilje.

Ponedeljek: Jajčna juha z bučko

Pika na i pa je jajce, ki vse skupaj zgosti, in parmezan, ki juho pravzaprav res bogato začini. Ne pozabite, v njem je umami, zaradi katerega se tudi tej jedi ne moremo upreti.

Jajčna juha z bučko

Torek: Preproste tortilje s piščancem

Kar priznajmo si: ravno prav eksotike in ravno prav preprosta priprava.

Sreda: Krompirjev golaž Urške Fartelj

No, ravno vege ni. »Nekako malo žmaja po mesu pri nas doma skoraj mora biti tudi pri takih ‘zelenjavnih’ jedeh,« pravi Urška.

Četrtek: Piščančji ragu

Gre morda za neko obliko paprikaša? Ne, ragu ni enak paprikašu. Je gosta mesna omaka z zelenjavo (običajno s korenjem, ki ga v paprikašu ni).

Petek: Bučkini polpeti iz pečice

Oblikovani v kroglice in dopolnjeni s krompirjem, parmezanom in zelišči. Popolni kot priloga ali dodatek na poletni solati.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana