Tedenski jedilnik: 5 idej za takrat, ko se nam ne da kuhati

Če se te dni tudi vi ne morete spraviti za štedilnik in se lotiti resnega kosila, priporočamo te neverjetno preproste jedi, ki vedno nagradijo z dobrim okusom.

Pridejo dnevi, ko bi najraje poklicali dostavo na dom, kajne? A s temi spretnimi recepti bo hrana hitreje na mizi, kot bi bilo treba počakati, da mož s paketom pozvoni na vratih. Privoščite si domiselno sendvičomleto, palačinke prelevite v eno zares veliko, za gurmanske zahteve pa bo poskrbela tartufata iz kozarčka …

Ponedeljek: Sendvičomleta, ki jo naredimo v eni ponvi (VIDEO)

Ste že kdaj videli to: sendvič in omleta v enem? Ne sendvič, v katerega bi dali omleto – oboje se speče skupaj, v eni ponvi, in potem, skoraj dizajnersko, zloži v ličen paketek. Pravzaprav kar vabi, da ga vzameš v roko …

Torek: Testenine s tartufato za najhitrejše gurmansko kosilo vseh časov

Ko se nam ne da kuhati, a bi se vseeno malo razvajali, bosta zavojček dobrih testenin in kozarček, ki poka po okusu tartfov, dovolj za božansko kosilo.

Sreda: Palačinka za lenobe

Palačinke, to pa je tradicija, ki se ji človek dobrovoljno priključi, morate priznati. Tokrat malo drugače, po holandskem vzoru.

Četrtek: Lena cezarjeva solata

Za pripravo slavne cezarjeve bomo sicer potrebovali pečico, a z njo ne bomo imeli veliko dela. Takšna solata je tudi odlična priložnost, da porabimo kakšen dan star kruh, ki je posledica preveč vnete karantenske peke. Da bomo res lahko leni, kolikor se da, pa lahko preskočimo tudi piščanca. Po spodnjem receptu narejena solata je namreč tako odličnega okusa, da mesa v njej sploh ne boste pogrešali. Sicer pa ga po želji seveda lahko dodate.

Petek: Klasični francoski sendvič z jajcem (VIDEO)

To je eden najboljših toplih sendvičev, kar jih svet pozna, francoska klasika, ki je uspešnica brezštevilnih bistrojev. Za vas v poenostavljeni različici.

Naslovna fotografija: Vladimir Mironov/Getty Images

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana