Tedenski jedilnik: 5 jedi, brez katerih ni poletja

Veliko je receptov, brez katerih si ne predstavljamo poletnih dni. Toliko smo jih našteli, da jih vsekakor nismo mogli stlačiti v ta tedenski jedilnik. Naj bo to prvi del najbolj zaželenih.

Vedno si oblizujemo prste po lignjih v buzari, ki jih je za nas pripravila Tamara Ružić. Boranija, ki jo skuha mama, je vrhunska, a ta, ki jo je pripravila Urška Fartelj, je nekaj najboljšega. Napolnili smo paradižnike, kajti to je poletna klasika, ki mora biti na mizi, prav tako pa ne gre brez bučk. Oh, kako nebeško jih je ovila v zvitke in napolnila z bogatim nadevom naša Jasmina Pirnar Krope. Za konec tedna pa še vedno preprosta šakšuka.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento (VIDEO)

Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.

Torek: Boranija, najbolj priljubljena poletna jed s stročjim fižolom

Govorimo o zares polnokrvni poletni klasiki in malo družin poznamo, kjer ne bi bila skoraj zaščitni znak poletja.

Sreda: Polnjeni paradižniki (brez mesa)

Naša različica, ki jo radi naredimo. Nam se je posrečila, ko smo morali lanski piknik zaradi dežja prestaviti kar v kuhinjo. Nastal je večno uporaben recept. Vsi, ki kuhate za vegetarijance, se ga boste zelo razveselili.

Četrtek: Zapečeni polnjeni bučkini zvitki v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Uspešnica tega tedna. Bučkini zvitki so polnjeni z mehko rikoto, okus obogatita parmezan in popečena panceta, sveža zelišča in domača paradižnikova omaka pa poskrbijo za prijetno svežino.

Petek: Šakšuka

Pikantna razičica sataraša, le bolj elegantnega videza.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Deloindom.si: Pravi čas za spravilo česna
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed