Tedenski jedilnik: 5 jedi z ostanki velike noči

Kam s pirhi, kosom šunke, hrenovo korenino in mlečnim kruhom? Priporočamo, da vse porabite kar pri kuhanju kosila.

S hrenom bomo začinili beli boršč, v katerem se bo znašla tudi kuhana šunka. Ob motovilcu si bomo privoščili kar prata mafine, jajca narezali v testeninsko solato, kruh pa skrili v božansko omleto s šparglji. Dober tek in dober teden!

Ponedeljek: Beli boršč: čudovita velikonočna juha (VIDEO)

Gosta juhica, ki jo v slovanskih deželah jedo v času velike noči, je običajno zelo krepka, saj jo zalijejo z vodo, v kateri so kuhali klobase. Mi pa bomo v njej porabili kar šunko, jajca in hren, ki bodo ostali po praznični pojedini.

Torek: Prata mafini in solata iz motovilca

Maso lahko zavijete tudi v papir za peko ali jo stlačite v model za kruh.

Sreda: Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom

Verjetno vam ostaja precej prazničnega kruha. Danes ga boste lahko nekaj porabili.

Četrtek: Jajca po škotsko

Kako porabiti pirhe? To je čudovita ideja. Če vam ni do cvrtja, panirane kroglice razporedite po pekaču in postavite v segreto pečico. Ponudite s skledo solate.

Petek: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc

Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Končno se boste znebili vseh pirhov.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana