Tedenski jedilnik: 5 klasik, ki se jih nikoli ne naveličamo

V naših brbončicah so zapisane jedi, ki se jim težko upremo, saj smo jih navajeni že iz otroštva. Ta teden si jih bomo privoščili kar nekaj.

Bogat piščančji ragu bomo prelili čez makarone, zelenjavo z vrta pa porabili v džuveču. Krompirjev golaž bo tokrat mediteranski, juha pa bo nasitila z žličniki. Se kdo lahko odpove zapečenim palačinkam s skuto in slivovo marmelado? Imejte krasen teden!

Ponedeljek: Piščančji ragu

Gre morda za neko obliko paprikaša? Ne, ragu ni enak paprikašu. Je gosta mesna omaka z zelenjavo (običajno s korenjem, ki ga v paprikašu ni).

Torek: Džuveč riž

Ko je zelenjava pripravljena, pride na vrsto riž. Lahko bi ga skuhali posebej, nam pa je bolj všeč recept, po katerem stresemo riž na popraženo zelenjavo, zalijemo in skuhamo. Tekočina ne sme povsem povreti, džuveč naj bi se na krožniku razlil.

Sreda: Krompirjev golaž po mediteransko

Če nimate pri roki ostanka golaža ali zaloge zamrznjenega, Uporabite 0,5 kg mletega mesa in ga na hitro popražite. Dodajte korenje, pražite naprej, nato dodajte vse preostale sestavine po receptu.

Četrtek: Zelenjavna juha z žličniki

Iz poceni in sezonske zelenjave. Narejena zelo na hitro.

Petek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Neverjetno slastne!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana