
Med tednom je veselje pripraviti kosilo, za katero ne umažemo veliko posode, kajne?
Ponedeljki so že sami po sebi težki, zato si skuhajmo testenine na najbolj enostaven način. Namesto klasičnega golaža si raje privoščimo govedino iz pečice, prav tako naj se v pekaču kar sama speče tudi rižota. Čas je za fižolovo enolončnico s testeninami, nikar pa ne pozabite na ribe. Po našem receptu ne boste imeli nobenega dela z njimi.
Ponedeljek: Testenine iz enega lonca v kremni omaki s piščancem
Odlično in bogato kosilo lahko pripravimo v slabe pol ure, hkrati pa se izognemo gori umazane posode, saj vse naredimo v enem piskru.
Torek: Govedina iz pečice
Nekaj z globokim umami okusom, zaradi česar se je tu in tam vredno potruditi tudi s kako drugo sestavino: sojina in worcestrska omaka vam bosta kar pogosto prišli prav.
Sreda: Rižota iz pečice
Obožujete rižote, a se vam ne ljubi stati ob loncu in mešati v nedogled? Pripravite jo kar v pečici.
Četrtek: Pašta fižol
Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.
Petek: Riba iz pečice in enega pekača
Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Leon Vidic