
Ta teden se bo poletje prevesilo v jesen, čudovit letni čas, ki v kuhinjo prinaša nov navdih, okuse in barve. To so jedi, ki jih v tem obdobju zares obožujemo.
Zagotovo ni jeseni brez bučne juhe. Pa veste, kako jo skuhati, da bo najbolj okusna? Sledite našim navodilom. Ohrovt in krompir je klasika iz otroštva, popolna za dan brez mesa. Ste že skuhali govedino po burgundsko? Zdaj je pravi čas za to slovito jed. Jurčki letos so, zato jih porabite v gobovem golažu po receptu priljubljene Urške Fartelj. Teden zaključite z najboljšo jesensko enolončnico.
Ponedeljek: Bučna juha, edini recept, ki ga potrebujete
Ključ je v dodatkih, izbiri prave buče in predpripravi (prej jo specite v pečici).
Torek: Ohrovt in krompir
Še bolj uživaš, če stvari, namenjene užitku, s kom deliš.
Sreda: Kako naredimo govedino po burgundsko (VIDEO)
Zagotovo ste že slišali za to francosko jed iz enega lonca, ki slovi po vsem svetu. Če je še niste skuhali, je jesen pravi čas, da si jo privoščite.
Četrtek: Gobov golaž
Katere vrste gob so najbolj primerne za to jesensko uteho? Ga naredimo z moko ali brez?
Petek: Najboljša jesenska enolončnica pod pokrovom iz listnatega testa (VIDEO)
Bogata jesenska enolončnica pod listnatim testom, ki ga počasi hrustamo ob muzanju, kako dobra je ta jed. Razdeljena v manjše posodice bo pravo presenečenje za vsakega jedca.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno