Tedenski jedilnik: 5 odličnih predlogov za kosila med tednom

Razveselili smo se regrata in čemaža, ki ju bomo pridno uporabili pri kuhanju med tednom. Naj vam tekne!

Regrat ni samo za v solato, porabimo ga lahko v čudoviti rižoti. Piščanca lahko snamemo z nabodal in pripravimo v voku z veliko zelenjave. Vam ostaja kruh? Priporočamo noro dobre cmočke, ki jih obožujejo v Lombardiji. Zelenjavno juho skuhajte s čemažem in njoki, da bo bolj nasitna. Bi nekaj morskega? Priporočamo lignje iz pečice.

Ponedeljek: Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku

Spomladi nam narava ponuja vrsto sestavin, ki jih je mogoče nabrati ‘na lastne roke’. Odpravimo se na bližnji travnik, ki ga ne oblegajo psi ali podivjani lastniki, in narabutajmo vrečo odličnega mladega regrata. Recept Tjaše in Blaža (Midva kuhava) nam je izredno všeč, ker ponuja neko čisto novo idejo. Priprava: 30 minut.

Torek: Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka

Pomlad je in vse, kar si želimo od svoje hrane, je, da je pisana, hrustljava in čim bolj zelenjavna. Priprava: 35 minut. In še: Pri tem receptu se nam ni treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Ražnjiči so pristali v voku

Sreda: Capunsei: kruhovi njoki iz Lombardije

Priročen in enostaven recept, kako porabiti kruh, ki je že presuh, da bi ga jedli. Dobro poznati! Priprava: 45 minut.

Četrtek: Zelena juha z domačimi njoki, ki bo dvignila razpoloženje (VIDEO)

Čeprav smo najbolj vajeni, da zelenjavne juhe pojemo brez vsega, s krutoni ali testeninami, pa se jim odlično podajo in jih obogatijo tudi njoki. Čas priprave in kuhe: pb. 20 minut.

Petek: Ocvrti lignji iz pečice (VIDEO)

Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako. Nobenega škropljenja vročega olja po kuhinji. Priprava: 35 minut.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana