Tedenski jedilnik: 5 preprostih kosil iz pečice

Pečica je naša zaveznica pri kuhanju kosil, ko nimamo veliko časa. Prepustimo ji zvrhan pekač sestavin in se brez slabe vesti lotimo drugih obveznosti.

S pečico pa kuhamo tudi takrat, ko si želimo boljših in polnejših okusov, saj z gratiniranjem skorajda praznično dokončamo jedi. Tako je s krompirjem, ki ga polijemo z omako iz klobas in vse skupaj spečemo. Tudi palačinke s skuto v pečici dobijo svoj pečat …

Ponedeljek: Krompir s klobaso iz pečice

Ko ne vemo, kaj mesnega pripraviti, nam lahko na pomoč priskočijo klobase.

Torek: Palačinke s skuto iz pečice

Palačink ni nikoli dovolj, sploh če so namazane z domačo skuto, posladkane z rozinami, nato pa še zapečene. Kako to naredi mojstrica domačih jedi?

Sreda: Zarezani paradižniki na kruhu iz pečice

Hitro, duhovito, okusno. Ta paradižnik je narezan podobno kot znameniti švedski krompir.

Četrtek: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Petek: Ocvrti lignji iz pečice

Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: monkeybusinessimages/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed