
Pečica je naša zaveznica pri kuhanju kosil, ko nimamo veliko časa. Prepustimo ji zvrhan pekač sestavin in se brez slabe vesti lotimo drugih obveznosti.
S pečico pa kuhamo tudi takrat, ko si želimo boljših in polnejših okusov, saj z gratiniranjem skorajda praznično dokončamo jedi. Tako je s krompirjem, ki ga polijemo z omako iz klobas in vse skupaj spečemo. Tudi palačinke s skuto v pečici dobijo svoj pečat …
Ponedeljek: Krompir s klobaso iz pečice
Ko ne vemo, kaj mesnega pripraviti, nam lahko na pomoč priskočijo klobase.
Torek: Palačinke s skuto iz pečice
Palačink ni nikoli dovolj, sploh če so namazane z domačo skuto, posladkane z rozinami, nato pa še zapečene. Kako to naredi mojstrica domačih jedi?
Sreda: Zarezani paradižniki na kruhu iz pečice
Hitro, duhovito, okusno. Ta paradižnik je narezan podobno kot znameniti švedski krompir.
Četrtek: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice
Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

Petek: Ocvrti lignji iz pečice
Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: monkeybusinessimages/Getty Images