Tedenski jedilnik: 5 preprostih kosil, ki jih boste radi večkrat naredili

Ker radi kuhamo hitro, preprosto, a vseeno zelo dobro, tokrat izbor petih kosil, ki jih brez težav spravimo skupaj in z njimi vedno navdušimo.

Kaj ta teden za kosilo? Začnimo s preprosto juho iz sestavin za pico, ki prepriča tudi otroke. Ste za špagete carbonara z veliko zelenjave? Rižota naj bo tokrat s sardinami, hitro popečen file pa ponudimo kar z njoki.

Ponedeljek: Odlična hitra enolončnica za vse ljubitelje italijanskih okusov

Preprosto jed pripravimo iz sestavin, ki so ostale po pripravi pice.

Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images
Fotografija: AngelaBuserPhoto/Getty Images

Torek: Špageti carbonara z zelenjavo

Špageti carbonara so izvrstna klasika, ki pa je na krožniku včasih videti malce dolgočasno. Kot se spomladi prebuja narava, naj se prebudi še kupček špagetov! Vanj poleg carbonare stlačimo še grah, korenček in nepremagljive šparglje. Kremna in bogata jed tako dobi malce bolj svežo noto in prijeten kontrast v barvah in teksturi.

Sreda: Ponarejena pita z mladim krompirjem (VIDEO)

Mlademu krompirju se težko upremo. Kaj se zgodi, če dodamo hrustljavi element pečene slanine, ki poskrbi za globino okusa in prijetno slanost? Pa s sirom brie ustvarimo mehkobo v ustih, da se v kombinaciji z listnatim testom vse skupaj kar malce topi na jeziku? In če našteto oplemenitimo še s svežim rožmarinom? Dobimo zmagovalno kombinacijo.

Četrtek: Rižota s sardinami

Sardine se zaradi nežnega mesa pri kuhanju povsem razpustijo, rižoti pa dajo značilen okus. Če bi radi dodali še kaj – kapre. Jed potem postrežemo z veliko skledo hrustljave solate.

Petek: Popečen file lososa z njoki

Meso lososa je sočno zaradi obilja (za zdravje koristnih) maščob. Pazite, da ga ne prepečete; za vsako stran je povsem dovolj 3 minute peke. Tokrat z receptom za domače njoke, da bo hitreje, pa jih lahko kar kupite.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana