Tedenski jedilnik: 5 preprostih kosil

Tedenski jedilnik smo popestrili s krepkimi jedmi, ki kličejo po pisani zelenjavi.

V krompirjevo enolončnico bomo tokrat podtaknili malo pire, naredili božanski kari z bučo in rižem, v sredo pa si bomo prste oblizovali po lepi in okusni porovi piti …

Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino

Krepka enolončnica, da nas pogreje.

Torek: Božanski pražen riž z zimsko zelenjavo

Ne pozabite: riž namočite večer prej v vsaj dvakratni količini vode. Poraba časa? Manj kot minuta. Zjutraj ga sperete in skuhate. Kuhan bo v dobrih petnajstih minutah.

Sreda: Nagubana porovo-korenčkova pita (VIDEO)

Na to preprostost bi bil ponosen še Jamie Oliver. Ko smo pekač potegnili iz pečice, smo namreč takoj pomislili, da je prav takšna, kot so stvaritve v njegovih televizijskih oddajah. Rustikalnega videza, lahkotno pripravljene, dišeče, domače in kar vabijo, da sedemo k obedu.

Četrtek: Dušena kisla repa, pripravljena kot segedin

Kaj dobimo, ko križamo segedin s kislo repo? Božansko kosilo, ki še kako tekne v hladnih zimskih dneh.

Petek: Francoske testenine s čebulo iz enega lonca, za katerimi nori ves splet

Spletni hit, ki testenine poveže s kultno francosko juho. Preverili smo, ali se obnese.

Fotografija: Anna Bryleva/Getty Images

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana