Tedenski jedilnik: 5 uspešnic, ki se jih nikoli ne naveličamo

Kaj kuhati med tednom? Tokrat si privoščimo izbor naših izjemno uspešnih receptov, za katere vemo, da se jim je nemogoče upreti.

Začnimo z gosto juho, ki jo hitro in preprosto skuhamo, privoščimo si najboljši paprikaš, s kislim zeljem nadevajmo krompir, se po dolgem času pregrešimo z zares bogato musako, vikend pa pričakajmo z gratiniranimi palačinkami.

Ponedeljek: Čavder, gosta enolončnica z dimljeno postrvjo

To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

Torkek: Paprikaš in valvice

Klasika, ki jo obožujemo. Za najboljši recept je poskrbela Urška Fartelj.

Sreda: Krompir, nadevan s kislim zeljem

Pravcata mala pojedina v enem, kajne? To je zagotovo ena naših najljubših prilog, ki teknejo ob kranjski klobasi ali pečenici. Odličen tudi samostojno.

Četrtek: Presneto dobra musaka s špinačno omako

Jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije. Obnori nas vedno, ko jo pripravimo.

Petek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Neverjetno slastno kosilo, ki se mu ne morejo upreti tudi tisti najbolj zbirčni.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Tamara Ružič

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana