Tedenski jedilnik: 5 uspešnic, ki se jim je nemogoče upreti

Kaj kuhati med tednom? Tokrat si privoščimo izbor naših izjemno uspešnih receptov, za katere vemo, da se jih nikoli ne naveličamo.

Kaj je boljšega od goste enolončnice, polne okusa, ki se skuha skoraj sama? Privoščite si uživaško lazanjo s sočno omako in kremasto-sirastimi plastmi. Skuhajte zares najboljši paprikaš in pripravite skutne palačinke iz pečice, ki so tudi lepe za oko.

Ponedeljek: Hitra enolončnica s podrto pečenico in tortelini (VIDEO)

Pomirjujoča toplina te goste in nasitne juhe je ključni razlog, da bo odslej med našimi recepti shranjena v kategoriji »za uteho«.

Torek: Najboljša zelenjavna lazanja

Jasmina Pirnar Krope se je te božanske jedi lotila poleti, a tudi zima je čas, ko si takšno kosilo omislimo brez zapletov pri iskanju sestavin.

Sreda: Najboljši paprikaš s testeninami

Kuhane valvice ali druge testenine dodamo k paprikašu in dobro premešamo. Počakamo minuto, dve, da se omaka zgosti, in postrežemo.

 

Četrtek: Skutne palačinke iz pečice

»Moj recept se od mnogih drugih razlikuje v načinu priprave, saj kot zelo zaposlena mama jedi rada poenostavim. Palačink namreč ne namažem z nadevom, pripravljenim s snegom ali zdrobom, temveč jih samo enostavno zvijem v zvitke, jih narežem na manjše kolute, te odlagam v pekač, v katerega sem nalila skutno-pehtranov nadev, in jih popečem v pečici.«

Petek: Presneto dobra musaka s špinačno omako

Noben i ne ostane brez svoje pike in nobena musaka ne brez sira: 10 minut pred koncem peke pograbimo kos parmezana in ga izdatno naribamo po celotni površini musake. Pri tem si lahko dovolimo malce pretiravati.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana